Aşil tendonu ağrısı, aşilin topuk kemiğine yapışma yerinde ve de daha yukarı kesiminde olmak üzere başlıca iki yerde görülür. Profesyonel spocularda özellikle basketbolcularda kemiğe yapışma yerinde olan ağrı daha sık görülür. Bu ağrının neye bağlı olduğunun çok iyi ayırt edilmesi gerekir. Çok fazla ayakta kalmak, çok fazla spor yapmak, uygunsuz spor yapmak bu ağrıların nedenleri arasında olabilir fakat bunların zemininde genellikle ayakta bir basma bozukluğu da vardır. Bunun da değerlendirilmesi gerekir. Hasta düz basamadığında ayağın dış kenarına ağırlık vermekte ve bu gibi durumlar aşil tendonunda ağrıya yatkınlık oluşturmaktadır. Onun için bu tip hastalarda tabanlık tedavisi çok önemlidir. Fakat genel olarak uygulanan tedavi öncelikle fizik tedavidir. Hastaya birtakım germe egzersizleri verilir. Eğer bunlardan da fayda görülmezse ameliyatla tedavi yoluna gidilir.
Ameliyatla tedavide eğer aşildeki ağrı topuğa yapışma bölgesinde ise ve ağrı sadece sınırlı bir alanda ise kapalı ameliyatla yani artroskopik olarak tedavi edilebilir. Ancak topuğa yapışma yerinde ve bu tendondaki dejenerasyon çok ilerlemişse hatta topukta bir kalınlaşmaya kendisi bir çıkıntıya neden olmuşsa o zaman bunun tedavisi açık ameliyattır. Açık ameliyatla son derece başarılı bir şekilde bu problemleri tedavi emek mümkündür. Aşil tendonunun kemiğe yapışmadığı üst kısmındaki ağrılarda ise eğer hasta tabanlıktan ve fizik tedaviden fayda görmüyorsa o zaman yine birtakım cerrahi yöntemlerle tedavi etmek mümkündür.
Hastalar uygun tedavi edilmezse özellikle kemiğe yapışma yerine olan problemlerde bir süre sonra aşil tendonu kopmasına neden olabilmektedir. Bu durumda cerrahi tedavi kaçınılmaz olur. Özellikle kemiğe yapışma yerinde olan kopmaların tedavisi diğer kısımdaki kopmalara göre daha zordur. Burada erken teşhis ve uygun tedavi son derece önemlidir.